Om oss

Vi tillverkar livskvalitet

HD Rehab hjälper människor att få en ökad livskvalitet. Våra produkter bidrar till att brukare, anhöriga och vårdare får en behaglig, trygg och enkel tillvaro. HD Rehab erbjuder hjälpmedel för människor med funktionsnedsättning. Vår mest kända produkt är HD-rullstolen, som vi konstruerat, utvecklat och tillverkat i över 40 år. Ingen annan komfortrullstol på marknaden har samma genomtänkta funktionsdesign, precision och hållbarhet som en HD-rullstol. Vi kan nästan lova att vilken annan rullstol du än provar, kommer du att känna skillnaden.

Flexibel utvecklingsglädje

Antingen du är brukare, anhörig eller vårdare är vi lyhörda för önskemål och synpunkter.Hos oss jobbar konstruktörer och utvecklare nära och tillsammans med produktionen i våra lokaler på Lidingö. Våra kreativa medarbetare använder sina specialistkunskaper, erfarenheter och sin idérikedom för att hitta lösningar för varje enskild persons unika behov.

Marknadsledande standard

Närheten till våra kunder och brukare gör det enkelt att snabbt och effektivt omsätta idéer till nya produkter. På så sätt sker en ständig utveckling, vilket gör att vi tidigt kan tillgodose marknaden med nya förbättringar som höjer branschstandarden. Ett exempel är rullstolen Humlan, som vi konstruerat och tillverkat för att passa brukare med högre kroppsvikt.

Nära leverantörer

Självklart är vi kvalitets- och miljöcertifierade och våra produkter håller högre nivå än vad som krävs. Alla produkter tillverkas med material från noga utvalda leverantörer. Många av dem finns i vårt närområde, vilket ger korta transporter och möjlighet till en nära dialog.

Långsiktighet i flera led

När du väljer en produkt från HD Rehab gör du en långsiktig investering, både ekonomiskt och miljömässigt. Under många år kommer våra produkter att ge ett bekymmerslöst ägande med minimalt behov av service och reparationer. Vi förbättrar kontinuerligt funktioner och användarvänlighet och du kan alltid uppdatera din HD-rullstol med de senaste innovationerna.

Utbildning och kundkontakt

För att på bästa sätt ta tillvara produkternas möjligheter och funktioner håller våra produktspecialister kontinuerligt utbildningar och bistår med sina erfarenheter och kunskaper i samband med utprovningar. Vår kundtjänst är placerad i nära anslutning till produktionen, för att snabbt kunna ge svar på dina frågor.

Familjeföretag i tredje generationen

Familjeföretaget HD Rehab har i mer än 40 år utvecklat, tillverkat och marknadsfört komfortrullstolar och tillbehör. Vi är cirka 25 anställda, och många av våra medarbetare har arbetat hos oss i över 20 år. All produktutveckling, design och tillverkning sker i våra lokaler på Lidingö.
Du är välkommen att kontakta oss!

”Bekväm stol med snygg design
Jag använder HD-stolen i mitt arbete på sjukhem och äldreboenden. HD-stolen är mycket uppskattad av mina patienter som tycker den är bekväm att sitta i. Det är enkelt att göra inställningar och anpassningar på stolen och den har många olika tillbehör. Dessutom är det snygg design. Jag uppskattar också den personliga kontakten och öppna dialogen med HD Rehabs representant.”

Eva Öström, arbetsterapeut, Huddinge kommun